Fortæl os, hvor langt du er i forløbet, og få gode råd og inspiration til livet med sonde

Få hjælp til at finde den sonde, der passer bedst til dig

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige gastrostomisonde til dit behov. Måske er du kun lige gået i gang med at undersøge mulighederne, eller måske er du allerede så langt i processen, at du er planlagt til at få anlagt din sonde. Bemærk, at beslutningen om, hvorvidt du skal have sonde eller ej, eller hvilken type sonde du skal have, skal træffes i samråd med din læge.

For at kunne give dig så relevant og målrettet information som muligt, så fortæl os, om du:

Vælg den, der passer bedst til dig

Få overblik over de mest almindelige sondetyper

PEG med plade

PEG (Percutan Endoskopisk Gastrostomi) er en generel betegnelse for en sonde anlagt i mavesækken. PEG med plade er en sonde, der anlægges og fjernes på hospitalet.

PEG-sonden består af to plader, hvor den ene ligger på indersiden i mavesækken, og den anden ligger på maveskindet. Den udvendige plade er justerbar, så patienten efter heling (14 dage) har mulighed for at flytte på pladen for optimal hygiejne.

Mic-Key ballonsonde

Mic-Key er en lille diskret knapsonde, der ligger i hudniveau på maveskindet. På indersiden, i mavesækken, er Mic-Key udstyret med en ballon. Ballonen fyldes med vand (postevand/sterilt vand), der muliggør, at du selv kan varetage pleje og skift derhjemme. Ved indgift af mad, væske eller medicin påsættes en forlængerslange i Mic-Key. Mic-Key passer til både børn og voksne.

Mic G ballonsonde

Mic G er en ballonsonde med fastmonteret forlængerslange. På indersiden, i mavesækken, er Mic G udstyret med en ballon. Ballonen fyldes med vand (postevand/sterilt vand), der muliggør, at patienten selv kan varetage pleje og skift i hjemmet. Mic G passer til både børn og voksne.

Nasalsonde

Nasalsonde er en sonde, der føres fra næsen ned til mavesækken, og der findes mange forskellige typer. Corflo er den gule nasalsonde af polyurethan med afrundet tip, der anvendes til langtidsbrug, hvor en PEG sonde ikke er aktuel.

Mic-Gj-8650 a
Mic-Gj-8650 b
Mic-Gj-8650 c
Tyndtarmssonder Mic Key GJ i ventrikel
Tyndtarmssonder MIC GJ lukket uden Enfit kommer ny
Tyndtarmssonder MIC GJ ventrikel uden Enfit kommer ny

Tyndtarmssonder

Mic-Key GJ og Mic GJ (sonder med adgang til mavesæk og tyndtarm)

Både Mic-Key GJ (Gastric Jejunal) og Mic GJ (Gastric Jejunal) er udstyret med to indgangsporte, hvor den ene er beregnet til at give ernæring/medicin direkte i tyndtarmen og den anden port til at lukke overskydende luft eller væske ud fra mavesækken.

Mic-Key og Mic G

(direkte anlagt)

Det er muligt at anlægge Mic-Key og Mic G direkte vha. Mic Introducer Kit – uden først at anlægge en PEG-sonde med plade. En direkte anlagt Mic-Key/Mic G er placeret mellem tre låse, der holder mavesækken fast til bugvæggen, mens stomaet (kanalen) heler. Låsene er fastgjort med selvopløselig tråd, der opløses inden for to til fem uger.

Læs mere om de forskellige sondetyper
her