Hvilke muligheder for sonde har du?

Test, hvilken sonde der passer til dig, og få vores anbefaling

1. Ønsker du en diskret og lille sonde uden en slange på maven?*


2. Ønsker du selv at skifte din sonde derhjemme?*

NB! Husk at besvare begge spørgsmål.

Testen er rettet mod patienter/brugere, men kan sagtens være relevant for dig som pårørende eller sundhedspersonale.

For at kunne give dig den bedst mulige anbefaling/rådgivning, vil vi gerne vide, om du er:

Husk at udfylde dit fornavn
Husk at udfylde dit efternavn
Husk at udfylde din korrekte e-mailadresse

* Påkrævet

Få overblik over de mest almindelige sondetyper

PEG med plade

PEG (Percutan Endoskopisk Gastrostomi) er en generel betegnelse for en sonde anlagt i mavesækken. PEG med plade er en sonde, der anlægges og fjernes på hospitalet.

PEG-sonden består af to plader, hvor den ene ligger på indersiden i mavesækken, og den anden ligger på maveskindet. Den udvendige plade er justerbar, så patienten efter heling (14 dage) har mulighed for at flytte på pladen for optimal hygiejne.

Mic-Key ballonsonde

Mic-Key er en lille diskret knapsonde, der ligger i hudniveau på maveskindet. På indersiden, i mavesækken, er Mic-Key udstyret med en ballon. Ballonen fyldes med vand (postevand/sterilt vand), der muliggør, at du selv kan varetage pleje og skift derhjemme. Ved indgift af mad, væske eller medicin påsættes en forlængerslange i Mic-Key. Mic-Key passer til både børn og voksne.

Mic G ballonsonde

Mic G er en ballonsonde med fastmonteret forlængerslange. På indersiden, i mavesækken, er Mic G udstyret med en ballon. Ballonen fyldes med vand (postevand/sterilt vand), der muliggør, at patienten selv kan varetage pleje og skift i hjemmet. Mic G passer til både børn og voksne.

Nasalsonde

Nasalsonde er en sonde, der føres fra næsen ned til mavesækken, og der findes mange forskellige typer. Corflo er den gule nasalsonde af polyurethan med afrundet tip, der anvendes til langtidsbrug, hvor en PEG sonde ikke er aktuel.

Mic-Gj-8650 a
Mic-Gj-8650 b
Mic-Gj-8650 c
Tyndtarmssonder Mic Key GJ i ventrikel
Tyndtarmssonder MIC GJ lukket uden Enfit kommer ny
Tyndtarmssonder MIC GJ ventrikel uden Enfit kommer ny

Tyndtarmssonder

Mic-Key GJ og Mic GJ (sonder med adgang til mavesæk og tyndtarm)

Både Mic-Key GJ (Gastric Jejunal) og Mic GJ (Gastric Jejunal) er udstyret med to indgangsporte, hvor den ene er beregnet til at give ernæring/medicin direkte i tyndtarmen og den anden port til at lukke overskydende luft eller væske ud fra mavesækken.

Mic-Key og Mic G

(direkte)

Det er muligt at anlægge Mic-Key og Mic G direkte vha. Mic Introducer Kit – uden først at anlægge en PEG-sonde med plade. En direkte anlagt Mic-Key/Mic G er placeret mellem tre låse, der holder mavesækken fast til bugvæggen, mens stomaet (kanalen) heler. Låsene er fastgjort med selvopløselig tråd, der opløses inden for to til fem uger.

Læs mere om de forskellige sondetyper
her